Image

Je bedrijf reorganiseren.

Soms loopt het toch allemaal anders dan je vooraf had gedacht toen je je bedrijf startte. Komen de resultaten van je bedrijf sterk onder druk. Bijvoorbeeld door onvoorziene gebeurtenissen in de economie of door interne problemen in je organisatie. Of een concurrent die je plotseling verslaat met hun innovatief product. Valt je droom in duigen? Dan is het misschien wel tijd voor een reorganisatie van je bedrijf.

Het is zaak om snel en doelgericht in te grijpen. Elke vertraging leidt tot vergroting van de problemen. Maar wat zijn de juiste knoppen om aan te draaien? Hoe zorg ik ervoor dat mijn bedrijf groeit? Het lijkt wel of opeens op alle fronten tegelijk in het bedrijf verandering en verbetering noodzakelijk is. En heb ik nog wel de juiste mensen aan boord voor deze nieuwe fase? Het reorganiseren van je bedrijf kan in dat geval een oplossing bieden.

Ik wil mijn bedrijf reorganiseren, waar begin ik?

Je hebt besloten om je bedrijf te reorganiseren omdat er verandering nodig is om ook op lange termijn te overleven. Het is een moeilijke en emotionele stap. Het heeft vaak impact op de hele organisatie en vooral de mensen in je bedrijf. Een goede en zorgvuldige voorbereiding van de aanstaande reorganisatie is belangrijk, ondanks alle druk die je voelt om daadkrachtig in te grijpen!

We hebben vaak de neiging te snel in de oplossingen te denken. Kijk nog eens zorgvuldig waarom een reorganisatie van je bedrijf belangrijk is. Wat is precies het probleem of de kans die je misloopt? Een doordachte SWOT analyse is een prima hulpmiddel in dit stadium. Het helpt je om gestructureerd de ontwikkelingen in de omgeving van je bedrijf te analyseren; denk hierbij ook aan je concurrenten. En het leert je eerlijk kijken naar de sterken en zwaktes van je bedrijf; wat doen we goed, wat moet beter? Dan zie je waarom er op welke punten concrete punten verandering nodig is in je bedrijf. Misschien moet je wel een fundamentele shift maken in de strategie van je bedrijf; een heuse pivot. Of volstaat een kleine maar slimme ingreep in de manier waarop je je bedrijf hebt georganiseerd.

Hoe reorganiseer ik mijn bedrijf?

Door je goed voor te bereiden op de reorganisatie van je bedrijf, heb je helder voor ogen waarom je wil reorganiseren en vanuit daar maak je een plan van aanpak. In het plan van aanpak moeten in ieder geval 5 punten staan:

 • Het doel van de reorganisatie;
 • Wat de huidige strategie, organisatie en financiële positie situatie;
 • Welke veranderingen in strategie, organisatie en financiële positie je wilt doorvoeren;
 • Hoe je de reorganisatie gaat uitvoeren;
 • Een tijdspad.

Het is belangrijk dat je de tijd neemt bij het reorganiseren van je bedrijf. Bij het maken van het plan van aanpak helpen we je natuurlijk graag. Als externe adviseur helpen we je bij alle stappen die nodig zijn om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarnaast hebben wij als externe adviseur een onafhankelijke en nuchtere blik op de situatie.

Avonturen van onze business coaches.

 • juiste positionering en nieuw elan

  De al jaren actieve ondernemers dreigen ingehaald te worden door nieuwe technologische ontwikkelingen. De fut raakt er een beetje uit en nieuwe ideeën sterven een stille dood. Your own Venture heeft met de ondernemers een nieuwe strategische positionering uitgewerkt en begeleidt nu dit veelomvattende verandertraject.

 • nieuwe organisatiestructuur

  Het adviesbureau bestaat al jaren en de financiële resultaten zijn best OK. Toch begint de structuur van de organisatie te knellen en past het verdienmodel niet goed meer bij de individuele wensen van de betrokken adviseurs. Your own Venture heeft geholpen de onderneming om te zetten naar meerdere zelfstandige BV's; op weg naar nieuwe groei!

 • financiën op orde

  Het voortbestaan van de webshop is in gevaar. Crediteuren dreigen met maatregelen omdat er niet meer betaald kan worden. Your own Venture doet een deep dive in de financiële administratie en constateert dat deze vele fouten bevat. De administratie wordt op orde gebracht en betalingsafspraken met crediteuren gemaakt. De exploitatie van de webshop blijkt positief!

Maak vrijblijvend kennis met ons

Wat komt er allemaal kijken bij reorganiseren?

Er komt veel kijken bij de reorganisatie van je bedrijf. Naast het proces goed voorbereiden en het maken van een plan van aanpak, is het belangrijk om een moment te plannen waarin je de reorganisatie bekend maakt. Hierbij is het belangrijk dat je duidelijk en concreet bent, zodat de werknemers niet met vragen achterblijven. Luister goed naar het personeel en vraag ze eventueel om feedback op de plannen. Op die manier blijven de werknemers betrokken en wek je vertrouwen bij ze op.
Een uitkomst van de reorganisatie kan zijn dat je moet gaan snijden in je personeel. Beslis dan ook goed welk personeel je wil behouden en welke niet. Informeer ze hier goed over.

Hulp bij het reorganiseren van jouw bedrijf.

Dat er veel komt kijken bij het reorganiseren van je bedrijf is duidelijk. Je hebt nu een idee welke stappen gevolgd dienen te worden, maar er komt altijd meer kijken bij de daadwerkelijke uitvoering. Zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Met een business coach krijg je hulp bij alle stappen gedurende het hele proces. Wij kijken met je mee met een onafhankelijke blik en hebben daarbij genoeg ervaring, waardoor we bepaalde valkuilen van tevoren kunnen tackelen.


Start nu de turnaround.

Bij Your own Venture hebben we uitgebreide ervaring om ondernemingen door moeilijke tijden heen te loodsen. Om een nieuwe toekomst te bepalen. En om razendsnel plannen om te zetten in acties. Om de daarvoor benodigde middelen te regelen. Schouder aan schouder met de ondernemer. Plan een belafspraak in onze agenda via onderstaande button of bel +31 6 113 03 944.

Belafspraak inplannen