Image

Je bedrijf laten groeien.

Je hebt een mooie start gemaakt en je onderneming draait lekker. Next step is je bedrijf laten groeien. Tegelijkertijd nemen de zorgen toe. Hoe houd ik de organisatie bestuurbaar? Wat moet er gebeuren om de concurrentie voor te blijven? Hoe moet ik verder versnellen? Wat kost die groei en hoe kan ik dat financieren? Welke processen en systemen wil ik gaan implementeren? Grote vragen die op je bordje komen als je doorstoomt van kleine naar middelgrote onderneming en verder.

Your own Venture helpt prioriteren, definiëren en implementeren, zodat er een duidelijk en haalbaar plan voorwaarts is en slagkracht voor de implementatie komt. Bel ons voor jouw persoonlijke begeleiding door één van onze business coaches. Je kunt ook eerst deelnemen aan onze inspiratiesessie ondernemerschap. Je krijgt dan in één dagdeel helder wat succesvol ondernemen van je vraagt. Of ga concreet met je eigen ondernemingsplan aan de slag. Met onze compacte Training ondernemingsplan krijg je op korte termijn helderheid over je ambitie, doelen, strategie en key-acties!

Continue innovatie en growth hacking.

the lean startupJe bedrijf laten groeien vereist een goed product voor een markt die daar daadwerkelijk interesse in heeft. Vanuit deze basis ga je verder in een constant proces van innovatie. Zoals Eric Ries dat zo mooi beschrijft in zijn baanbrekende boek 'the lean startup'. Je wilt leren wat je klanten écht willen. Daarbij doe je experimenten en test je voortdurend je visie en pas je aan waar nodig. Soms vergt dit zelfs een fundamentele verandering van je eerdere plannen; een pivot.

Marketing en verkoop speelt hierin een cruciale rol. Daarbij maakt de traditionele marketing steeds meer plaats voor een proces van growth hacking. Growth hacking wil je continu je bedrijf laten groeien via een data-gedreven benadering op basis van experimenten.

Je bedrijf laten groeien door gemotiveerde medewerkers.

Gemotiveerde medewerkers en een fijne bedrijfscultuur zijn de sleutel tot succes. Deskundige medewerkers die vol passie hun werk doen zijn goud waard. Niet alleen zijn ze productiever, maar ook creatiever en denken ze beter je mee. Talent werven, ontwikkelen en behouden hoort daarom hoog op de agenda te staan van elke ondernemer. Zeker in deze tijden van grote schaarste aan goed personeel. Investeer daarom met enthousiasme in je medewerkers, betrek hen bij je plannen en laat hen meedenken over de toekomst van je bedrijf. Daarbij helpt het om je goed te oriënteren op de vele alternatieve mogelijkheden om je medewerkers te belonen en te motiveren.

Bedrijf laten groeien? Cash is king!

Cash is de smeerolie voor je onderneming en de basis voor verdere groei van je bedrijf. De meeste ondernemers hebben wel iets van een financiële prognose voor de omzet die ze hopen te gaan behalen. De actuele kosten per maand zijn vaak ook nog wel in beeld. Echter, een steekhoudende prognose van de kosten voor de komende paar jaar die aansluit bij de omzetverwachting ontbreekt meestal. Helemaal moeilijk wordt het om een adequate cash-prognose te doen waaruit exact blijkt hoeveel geld je op de bankrekening mag verwachten op welk moment in de tijd. Toch is een dergelijke cash-prognose voor een onderneming die wil groeien cruciaal. Als financiën niet zo je interesse hebben, dan helpen wij je graag om hiervoor enkele eenvoudige modellen te introduceren.

Uit je cash-prognose blijkt ook wanneer je hoeveel extra geld nodig hebt. Dat vormt de basis voor kredietafspraken met de banken, aanvullende investeringen van externe partijen of alternatieve financieringsvormen. Laat je hierover zorgvuldig voorlichten en betrek ons tijdig om je te helpen de juiste financiering te regelen.

Avonturen van onze business coaches.

  • strategisch plan voor snelle groei

    Een internationale softwareonderneming met een succesvolle SAAS-oplossing wil de snelle groei continueren en daarbij de organisatie verder professionaliseren. Your own Venture heeft de ondernemers begeleid in het opstellen van een strategisch plan voor de komende jaren. Elk kwartaal organiseren we een challenge op de voortgang van de implementatie.

  • sparringpartner bij groeistuipen

    Het consultancybedrijf met twee dynamische en gedreven leiders groeit hard in een kansrijk marksegment. Ideeën en kansen te over, maar hoe de juiste prioriteiten te stellen en het daarover samen eens te worden? Elke paar maanden zitten we als sparringpartner aan tafel, evalueren de afgelopen periode en begeleiden naar heldere keuzes voor de toekomst.

Maak vrijblijvend kennis met ons
Je bedrijf laten groeien

Zó kun je je bedrijf laten groeien.

+ Positionering & Portfolio

Goede positionering van je bedrijf is allesbepalend. Wat wil je zijn, voor wie en in welke markt? En wat is daarbij je grote droom als ondernemer? Deze keuzes die je nu maakt zijn het fundament voor al je overige strategische beslissingen!

+ Talent & Cultuur

De goede mensen hebben is vanaf de start belangrijk. Maar nu komt de fase dat je niet iedereen meer persoonlijk aanneemt en kent. Daarmee worden onderscheidende ideeën voor het werven, behouden en ontwikkelen van personeel worden key.

+ Organisatie & Processen

Je moet keuzes gaan maken hoe de organisatie in te richten voor verdere groei. Taken worden verder verdeeld en verantwoordelijkheden gedelegeerd. Daardoor komt je persoonlijk leiderschap in een heel nieuwe fase.

+ Financiën & Financiering

Groei kost geld en bij veel ondernemingen gaat die kost voor de baat uit. Als je je behoefte aan cash hebt bepaald, komt de grote vraag hoe deze te financieren. Doe je dit met een banklening of laat je toch een investeerder participeren? Of...

+ Sales & Marketing

In hoog tempo ontstaan nieuwe mogelijkheden om je diensten en producten aan de man te brengen. Digital agencies schreeuwen om je aandacht. Growth hacking is helemaal hip. Maar wat is voor jouw product of dienstverlening effectief? En hoe succesvol te reageren op complexe openbare aanbestedingen?

+ Data & Digitalisering

Data (het nieuwe goud) en digitalisering bieden de kans om een voorsprong op de concurrentie te nemen; in efficiency en/of innovatie. Maar als je even niet oplet kun je zo op achterstand staan en laat de concurrentie jou hun hielen zien. Je mag niet achterblijven!

Bedrijf laten groeien door overnames.

Autonoom groeien is al een heel ding met vele uitdagingen, kansen en een overvolle agenda. En toch moet je in deze fase ook bewust nadenken over die andere mogelijkheid voor groei; overnemen of overgenomen worden. Laat overnames niet als een toevalligheid op je pad komen en laat je niet onverwacht overvallen door een partij die jou wil overnemen. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van je bedrijf. Definieer daarom samen met Your own Venture je groeistrategie en doordenk wat de vergaande veranderingen zijn bij overnames. Zo kun je pro-actief op zoek gaan naar de juiste versterking en slagvaardig reageren op de concurrentie.

Discipline en doorzettingsvermogen.

En, last but not least, een bedrijf laten groeien gaat niet vanzelf. Dat was je natuurlijk al duidelijk geworden uit wat we eerder op deze pagina schreven. Daarbij komt echter ook nog de voor een ondernemer noodzakelijke discipline en doorzettingsvermogen. Hoe mooi de theorie ook is, in de harde werkelijkheid zullen er vast veel dingen mis gaan en zal je als ondernemer vele moeilijke momenten kennen. Dan komt het aan op doorzettingsvermogen en zoeken naar alternatieven. Maar ook als grote drama's je bespaard blijven, zul je gedisciplineerd elke dag weer hard moeten werken en geplande acties daadwerkelijk moeten uitvoeren. Deze persoonlijke eigenschappen van jouw als  ondernemer zijn misschien nog wel het allerbelangrijkst voor je toekomstig succes!

Versnel nú je groei.

Je bedrijf laten groeien? Leg de grote vragen samen met Your own Venture op tafel. Zodat je prioriteiten en groeiplannen helder worden en je vol vaart de implementatie kan starten. Regel een afspraak met ons via onderstaande button of bel +31 85 060 6070

Get inspired