Image

Je bedrijf laten groeien.

Je hebt een mooie start gemaakt en je onderneming draait lekker. Next step is je bedrijf laten groeien. Tegelijkertijd nemen de zorgen toe. Hoe houd ik de organisatie bestuurbaar? Wat moet er gebeuren om de concurrentie voor te blijven? Hoe moet ik verder versnellen? Wat kost die groei en hoe kan ik dat financieren? Welke processen en systemen wil ik gaan implementeren? Grote vragen die op je bordje komen als je doorstoomt van kleine naar middelgrote onderneming en verder.

Your own Venture helpt prioriteren, definiëren en implementeren, zodat er een duidelijk en haalbaar plan voorwaarts is en slagkracht voor de implementatie komt. Bel ons voor jouw persoonlijke begeleiding door één van onze business coaches. Je kunt ook eerst deelnemen aan onze inspiratiesessie ondernemerschap. Je krijgt dan in één dagdeel helder wat succesvol ondernemen van je vraagt. Of ga concreet met je eigen ondernemingsplan aan de slag. Met onze compacte Training ondernemingsplan krijg je op korte termijn helderheid over je ambitie, doelen, strategie en key-acties!

Continue innovatie en growth hacking.

the lean startupJe bedrijf laten groeien vereist een goed product voor een markt die daar daadwerkelijk interesse in heeft. Vanuit deze basis ga je verder in een constant proces van innovatie. Zoals Eric Ries dat zo mooi beschrijft in zijn baanbrekende boek 'the lean startup'. Je wilt leren wat je klanten écht willen. Daarbij doe je experimenten en test je voortdurend je visie en pas je aan waar nodig. Soms vergt dit zelfs een fundamentele verandering van je eerdere plannen; een pivot.

Marketing en verkoop speelt hierin een cruciale rol. Daarbij maakt de traditionele marketing steeds meer plaats voor een proces van growth hacking. Growth hacking wil je continu je bedrijf laten groeien via een data-gedreven benadering op basis van experimenten.

Je bedrijf laten groeien door gemotiveerde medewerkers.

Gemotiveerde medewerkers en een fijne bedrijfscultuur zijn de sleutel tot succes. Deskundige medewerkers die vol passie hun werk doen zijn goud waard. Niet alleen zijn ze productiever, maar ook creatiever en denken ze beter je mee. Talent werven, ontwikkelen en behouden hoort daarom hoog op de agenda te staan van elke ondernemer. Zeker in deze tijden van grote schaarste aan goed personeel. Investeer daarom met enthousiasme in je medewerkers, betrek hen bij je plannen en laat hen meedenken over de toekomst van je bedrijf. Daarbij helpt het om je goed te oriënteren op de vele alternatieve mogelijkheden om je medewerkers te belonen en te motiveren.

Bedrijf laten groeien? Cash is king!

Cash is de smeerolie voor je onderneming en de basis voor verdere groei van je bedrijf. De meeste ondernemers hebben wel iets van een financiële prognose voor de omzet die ze hopen te gaan behalen. De actuele kosten per maand zijn vaak ook nog wel in beeld. Echter, een steekhoudende prognose van de kosten voor de komende paar jaar die aansluit bij de omzetverwachting ontbreekt meestal. Helemaal moeilijk wordt het om een adequate cash-prognose te doen waaruit exact blijkt hoeveel geld je op de bankrekening mag verwachten op welk moment in de tijd. Toch is een dergelijke cash-prognose voor een onderneming die wil groeien cruciaal. Als financiën niet zo je interesse hebben, dan helpen wij je graag om hiervoor enkele eenvoudige modellen te introduceren.

Uit je cash-prognose blijkt ook wanneer je hoeveel extra geld nodig hebt. Dat vormt de basis voor kredietafspraken met de banken, aanvullende investeringen van externe partijen of alternatieve financieringsvormen. Laat je hierover zorgvuldig voorlichten en betrek ons tijdig om je te helpen de juiste financiering te regelen.

Wat onze opdrachtgevers zeggen:

Gaby en Bruno Lenarduzzi

"Het gehele traject van de verkoop van ons bedrijf Prefab Beton Soest is verzorgd door Your own Venture. De inleidende gesprekken, het in de markt zetten, de vervolgstappen en uiteindelijke afhandeling. Arjen en Ferry hebben ons hierin professioneel, integer en zeer betrokken begeleid. Er is goed geluisterd naar onze wensen en gehandeld vanuit ons belang en dat van de te verkopen onderneming.  Wij zijn dan ook meer dan tevreden over Your own Venture en kunnen het bedrijf van harte aanbevelen."

Gidion Peters

"Arjen van Your own Venture heeft de verkoop van mijn bedrijf Organize Agile begeleid. De kennis van de markt, van M&A en het uitstekende netwerk van Arjen hebben dit tot een geslaagd traject gemaakt. Het vinden van een nieuwe eigenaar die echt bij ons DNA past en het voeren van productieve overnamegesprekken waren zonder Your own Venture veel moeilijker geweest.
Bij de selectie van een partij voor het begeleiden van het M&A traject, werd al snel duidelijk dat de traditionele bureaus op dit gebied niet de betrokkenheid en het maatwerk konden leveren van Your own Venture. Daarom nog steeds blij met deze keuze. Dank Arjen!"

Marjan en Eric Kemperman

"Wij verkochten in 2023 ons opleidingsbedrijf PCO Kennis BV.
Het bedrijf startten wij zo’n 18 jaar geleden en ontwikkelde zich tot een niche speler in het verzorgen van opleidingen en trainingen op het gebied van sturen en beheersen van projecten.
Voor en tijdens het verkoopproces werden wij begeleid door Arjen Schutte die voor ons een geschikte overnamekandidaat vond. Arjen nam ons veel werk uit handen en was gedurende het hele proces een vertrouwde adviseur en sparringpartner.
Wij hebben het erg plezierig ervaren en heel nuttig om ons door Your own Venture te laten begeleiden en zijn zeer tevreden over de samenwerking die uiteindelijk een mooi resultaat opleverde."

Bert Boonstra

"Your own Venture heeft ons begeleid in de verkoop van ons bedrijf Unexus en de voorbereiding daarop. In een aantal sessies zijn uitgebreid de opties doorgesproken, is er een plan gemaakt, zijn acties gestart om het bedrijf verkoopklaar te maken, enz. Toen het zover was, hebben ze de uitvraag opgesteld, zijn partijen uitgenodigd en van informatie voorzien. In het onderhandelingstraject hebben ze ons heel goed begeleid en geadviseerd en de onderhandelingen gevoerd en ons veel werk uit handen genomen. Zowel Arjen als Henk zijn kundig op hun eigen terrein en prettig om mee samen te werken. Voor ons heeft dit tot een mooi resultaat geleid.
Ik kan Your own Venture daarom van harte aanbevelen voor soortgelijke trajecten!"

Jan Schuurman

"Via een aantal sessies verspreid over langere periode heeft Your own Venture mij geholpen bij het ontwikkelen van het businessplan van mijn bedrijf Schuurman HR Advies. In de loop van de tijd is het plan telkens wat aangescherpt, maar uiteindelijk ligt er nu een gedetailleerd plan wat mij goed helpt om alles op koers te houden. Het is niet alleen leuk om hier mee bezig te zijn, maar ook zeer nuttig!"

  Maak vrijblijvend kennis met ons
  Je bedrijf laten groeien

  Zó kun je je bedrijf laten groeien.

  + Positionering & Portfolio

  Goede positionering van je bedrijf is allesbepalend. Wat wil je zijn, voor wie en in welke markt? En wat is daarbij je grote droom als ondernemer? Deze keuzes die je nu maakt zijn het fundament voor al je overige strategische beslissingen!

  + Talent & Cultuur

  De goede mensen hebben is vanaf de start belangrijk. Maar nu komt de fase dat je niet iedereen meer persoonlijk aanneemt en kent. Daarmee worden onderscheidende ideeën voor het werven, behouden en ontwikkelen van personeel worden key.

  + Organisatie & Processen

  Je moet keuzes gaan maken hoe de organisatie in te richten voor verdere groei. Taken worden verder verdeeld en verantwoordelijkheden gedelegeerd. Daardoor komt je persoonlijk leiderschap in een heel nieuwe fase.

  + Financiën & Financiering

  Groei kost geld en bij veel ondernemingen gaat die kost voor de baat uit. Als je je behoefte aan cash hebt bepaald, komt de grote vraag hoe deze te financieren. Doe je dit met een banklening of laat je toch een investeerder participeren? Of...

  + Sales & Marketing

  In hoog tempo ontstaan nieuwe mogelijkheden om je diensten en producten aan de man te brengen. Digital agencies schreeuwen om je aandacht. Growth hacking is helemaal hip. Maar wat is voor jouw product of dienstverlening effectief? En hoe succesvol te reageren op complexe openbare aanbestedingen?

  + Data & Digitalisering

  Data (het nieuwe goud) en digitalisering bieden de kans om een voorsprong op de concurrentie te nemen; in efficiency en/of innovatie. Maar als je even niet oplet kun je zo op achterstand staan en laat de concurrentie jou hun hielen zien. Je mag niet achterblijven!

  Bedrijf laten groeien door overnames.

  Autonoom groeien is al een heel ding met vele uitdagingen, kansen en een overvolle agenda. En toch moet je in deze fase ook bewust nadenken over die andere mogelijkheid voor groei; overnemen of overgenomen worden. Laat overnames niet als een toevalligheid op je pad komen en laat je niet onverwacht overvallen door een partij die jou wil overnemen. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van je bedrijf. Definieer daarom samen met Your own Venture je groeistrategie en doordenk wat de vergaande veranderingen zijn bij overnames. Zo kun je pro-actief op zoek gaan naar de juiste versterking en slagvaardig reageren op de concurrentie.

  Discipline en doorzettingsvermogen.

  En, last but not least, een bedrijf laten groeien gaat niet vanzelf. Dat was je natuurlijk al duidelijk geworden uit wat we eerder op deze pagina schreven. Daarbij komt echter ook nog de voor een ondernemer noodzakelijke discipline en doorzettingsvermogen. Hoe mooi de theorie ook is, in de harde werkelijkheid zullen er vast veel dingen mis gaan en zal je als ondernemer vele moeilijke momenten kennen. Dan komt het aan op doorzettingsvermogen en zoeken naar alternatieven. Maar ook als grote drama's je bespaard blijven, zul je gedisciplineerd elke dag weer hard moeten werken en geplande acties daadwerkelijk moeten uitvoeren. Deze persoonlijke eigenschappen van jouw als  ondernemer zijn misschien nog wel het allerbelangrijkst voor je toekomstig succes!

  Versnel nú je groei.

  Je bedrijf laten groeien? Leg de grote vragen samen met Your own Venture op tafel. Zodat je prioriteiten en groeiplannen helder worden en je vol vaart de implementatie kan starten. Regel een afspraak met ons via onderstaande button of bel +31 85 060 6070

  Get inspired