Image

Je eigen bedrijf starten.

Je hebt de knoop doorgehakt en wilt gaan ondernemen. Ideeën genoeg en de adrenaline spuit door je aderen. Je bent vastbesloten om iets moois te gaan creëren. En dan? Hoe zet je het idee om in een strak plan en hoe wordt dit plan werkelijkheid? Ideeën sterven vaak in schoonheid en maar een klein gedeelte wordt omgezet in een echt succesvolle onderneming. Jaren later sla je jezelf nog voor de kop dat je toen niet hebt doorgepakt. Wij van Your own Venture helpen je graag om wel je droom te realiseren. Voor ons is de kick om aan jouw succes een betekenisvolle bijdrage te mogen leveren. Wij richten ons daarbij op schaalbare ondernemingen die het potentieel hebben om binnen enkele jaren een winstgevende omzet van minimaal €500.000,- te bereiken.

Waarom een eigen bedrijf starten?

'Bezint eer ge begint' geldt zeker ook voor het starten van een eigen bedrijf. Misschien geef je wel de zekerheid van een vaste baan er voor op. Realiseer je dat een eigen bedrijf hard werken is, de inkomsten zeker bij de start vaak laag zijn en er veel bij komt kijken. Wat helpt is voor jezelf overdenken en opschrijven waarom je aan een eigen bedrijf wilt beginnen. Praat er met vrienden en bekenden over en doordenk welke veranderingen dit in je leven gaat brengen. Een impulsieve actie heeft z'n charmes en leidt soms tot verrassende resultaten. Maar voor de gemiddelde aspirant ondernemer is het toch verstandig er goed over na te denken en dan een bewuste keuze te maken. Lees verder op deze pagina wat je vervolgens allemaal te doen staat om je eigen bedrijf echt te starten. Of plan via onderstaande button een belafspraak met ons in om vrijblijvend te sparren.

Avonturen van onze business coaches.

 • from scratch

  Ideeën te over en kansen genoeg, maar hoe daar een bedrijf van te maken? Dat was het vraagstuk van de aspirant ondernemer. Your own Venture heeft geholpen om focus aan te brengen en een compact business plan te maken. Maandelijks spreken we elkaar om actuele vragenstukken door te nemen en de ondernemer scherp te houden.

 • management buy-in

  Een ervaren manager met eigen kapitaal heeft de ambitie om een eigen bedrijf te beginnen. Door zich in te kopen in een bestaande onderneming en dat bedrijf te gaan leiden kan zij een vliegende start maken. Your own Venture helpt om de wensen scherp te krijgen en begeleidt het buy-in proces.

Maak vrijblijvend kennis met ons
Image

Elke fase kent nieuwe uitdagingen.

Je eigen bedrijf starten: wat komt erbij kijken?

Heb je de knoop doorgehakt en wil je starten met je eigen bedrijf? Dan is de vraag, waar begin je? En wat komt er allemaal bij kijken?  Het is verstandig om het volgende stappenplan aan te houden bij het starten van je eigen bedrijf:

 1. Schrijf een ondernemersplan
  Het schrijven van een ondernemersplan is niet verplicht, maar het helpt wel om je plannen concreet te maken en inzicht te krijgen in de kosten van je plan. Your own Venture heeft een aantal online tools om snel, compact en samen het plan voor je onderneming op te stellen.
 2. Doe marktonderzoek en bepaal de strategie
  Het bepalen van een strategie en het doen van marktonderzoek helpt bij het toetsen van de haalbaarheid van je plannen.
 3. Stel een financieel plan op
  Bij het opstellen van een financieel plan breng je in kaart hoeveel omzet en inkomsten je verwacht. Aan de hand hiervan weet je hoeveel kosten je zult maken en wanneer hoeveel geld nodig is voor het starten van je bedrijf.
 4. Bedenk een goede bedrijfsnaam
  Deze moet uniek zijn, aansprekend en makkelijk te onthouden. Ook moet je in dit stadium al nagaan of het gewenste internet-adres nog beschikbaar is.
 5. Rechtsvorm kiezen
  De rechtsvorm die je hebt gekozen, bepaalt welke belastingen je moet betalen, welke startersvoordelen je krijgt en welke aansprakelijkheid je hebt.
 6. Houd je administratie goed bij
  Het bijhouden van je administratie is voor jezelf een must, maar is ook belangrijk voor de Belastingdienst. Dit ben je namelijk wettelijk verplicht.
 7. Alle algemene voorwaarden en verzekeringen goed regelen
  Als je je eigen bedrijf start, zal je niet voor een werkgever werken. Daarom is het belangrijk dat alles goed geregeld is. Denk hierbij aan een goede verzekering wanneer je ziek wordt, maar ook aan het opbouwen van je pensioen. Zorg dat je passende standaardcontracten ontwikkelt voor je bedrijf.
 8. Aan welke wettelijke eisen moet je voldoen?
  Sommige bedrijven in bepaalde sectoren zijn aan strenge regels gebonden. Bekijk goed aan welke bedrijfs- en beroepseisen je moet voldoen.
 9. Inschrijven bij de KVK
  Het is verplicht om je bedrijf in te schrijven bij de KVK wanneer je een bedrijf start.
 10. Het ondernemen kan beginnen!

Bovenstaand stappenplan is een handige houvast om te volgen wanneer je je eigen bedrijf gaat starten. Aan de hand hiervan weet je wat er van je verwacht wordt gedurende het gehele proces.

Je eigen bedrijf starten samen met Your own Venture.

Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf, daarom is het verstandig om een business coach in de arm te nemen. Wij kunnen je helpen gedurende het gehele proces en staan voor je klaar op momenten dat het er écht op aan komt. Bij Your own Venture hebben we veel ervaring met startende ondernemingen. Wij focussen ons op je persoonlijke ambities, de financiering van je plannen en je bedrijfsstrategie. Ook als je je bedrijf wil laten groeien, verkopen of een overname wilt doen. Wij staan aan jouw zijde wanneer je ons nodig hebt.

Maak nú tempo.

Ga een stevige brainstorm aan met Your own Venture om je snel een stap verder te brengen. Regel een afspraak met ons via onderstaande button of bel +31 6 113 03 944.

Get inspired