Image

Investeringsfonds

Het ontstaan van YoV Capital I.

Wij merkten in de adviespraktijk van Your own Venture dat de financiering van plannen van vroege-fase ondernemingen nog steeds lastig is. Investeerders laten ondernemingen met een beperkt track-record qua financiële resultaten vaak bij voorbaat links liggen. Vanuit ons grote netwerk zijn wij in staat de mogelijke toekomstige pareltjes te selecteren uit de veelheid aan startende ondernemingen. Deze ondernemers helpen wij graag om hun droom waar te maken door de inbreng van kapitaal en onze kennis en ervaring. Daarom hebben wij het initiatief genomen om in samenwerking met de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) en een tiental business angels het YoV Capital investeringsfonds met een kapitaal van €2.000.000 op te zetten.

Toegevoegde waarde.

Het YoV Capital investeringsfonds onderscheidt zich van andere investeerders door:

 • Actieve betrokkenheid van het fondsmanagement en de tien business angels die aangesloten zijn bij ons fonds. Allen ervaren ondernemers die nog steeds volop actief zijn in de markt;
 • Ons geloof in het belang van diversiteit en meer vrouwen op beleidsbepalende posities voor betere strategievorming en succesvollere uitvoering;
 • De samenwerking met Your own Venture waardoor nog meer kennis, kunde en ervaring met het gebruik van slimme tools beschikbaar is;
 • Ons grote netwerk waardoor we in staat zijn waar nodig aanvullende co-financiering te arrangeren en ingang hebben bij mogelijke toekomstige exit-kandidaten voor de onderneming.

Selectiecriteria.

Voor ondernemingen waarin ons fonds gaat investeren gelden de volgende criteria:

 • In Nederland gevestigde onderneming;
 • De onderneming heeft op zijn vroegst 7 jaar geleden haar eerste commerciële omzet bereikt;
 • De onderneming heeft nog geen eerdere private financiering verkregen van een professionele investeringsmaatschappij;
 • Diversiteit in het team van oprichters en bepalende medewerkers.

Doelgroep van het YoV Capital investeringsfonds.

Wij richten ons met name op ondernemingen met een schaalbare technologische toepassing in één van de volgende velden:

 • in de medische sector;
 • verduurzaming;
 • slimme digitalisering.

Beoogde resultaten.

YoV Capital I zal naar verwachting 6 participaties aangaan met een gemiddelde investering van €350.000 per participatie en een maximale (getrapte) investering van €500.000 voor een individuele investering. Waar nodig aangevuld met co-financiering van derden. Doelstelling is om in samenwerking met de ondernemer een gemiddelde opbrengst-multiple van 2 te realiseren binnen de investeringstermijn van gemiddeld 5 jaar.

Fondsmanagement.

Image

Henk de Boer

Henk de Boer studeerde Economie, Management & Finance (Universiteit Groningen). Henk heeft als ondernemer diverse (software) producten, diensten en proposities ontwikkeld en schaalbaar en succesvol in de markt gelanceerd. Daarnaast jarenlange internationale ervaring als directielid van een grote technologie-onderneming. Sinds medio 2015 een aantal jaren actief als partner bij een Venture Capital onderneming met focus op vroege-fase en groei-ondernemingen. Zelf diverse succesvolle investeringen gedaan, zowel in private equity fondsen als direct.
Image

Renske de Bruin

Renske de Bruine heeft International Business and Management Studies gestudeerd In Bangkok (Thailand) en Amsterdam met een minor entrepreneurship. Na vijf jaar in de IT-wereld bij diverse bedrijven is Renske actief geworden als ondernemer en heeft meerdere software-producten en proposities ontwikkeld in de gezondheidszorg. Met haar voormalige digitale zorg onderneming Winq is zij door Computable benoemd tot ‘Start-up van het jaar’ en benoemd tot 1 van de 50 meest inspirerende vrouwen in te technologie (InspiringFifty).
Business coach en overnameadviseur

Arjen Schutte

Arjen Schutte studeerde Bedrijfskundige Informatica en Bedrijfskunde (organisatie & strategie). Arjen heeft jarenlang als CEO leiding gegeven aan IT- en consultancy bedrijven. Door een grootschalige management buy-out te doen is Arjen in 2014 zelf actief geworden als ondernemer en heeft hij inmiddels diverse ondernemingen (mee) opgericht. Medio 2019 Your own Venture opgericht en vanuit die hoedanigheid als adviseur betrokken bij de strategievorming en bedrijfsovername van vele ondernemingen.

Portfoliobedrijven YoV Capital investeringsfonds.

Samen sparen voor een mooi doel
Image
Image
Image
YoV Capital investeringsfonds

Contactgegevens.

YoV Capital I
Goudvink 18
3766WL Soest
E: yovcapital@yourownventure.com
T: +31 85 060 6070