Image

Je bedrijf verkopen.

Hoe gedreven en succesvol je ook bent, hoe weinig je je ook aantrekt van de pensioengerechtigde leeftijd, eens moet je afscheid nemen van je geesteskind en je bedrijf verkopen. En al veel eerder moet je hierover gaan nadenken. Misschien wil je juist wel eerder stoppen. Of op een dag realiseer je je dat het dagelijks leiding geven aan een onderneming niet zo goed bij je past.

Wie is dan mijn opvolger? Kan de onderneming in de familie blijven? Kan ik mijn aandelen verkopen en zo ja, aan wie wil ik dat doen? Hoe ziet mijn financiële plaatje er uit na de exit? Ingrijpende vraagstukken waar je eigenlijk al bij de start van je onderneming op moet voorsorteren.

Heb je nog geen antwoord op deze vragen en zit je met je handen in je haren? Maak je geen zorgen! Als je je bedrijf wilt verkopen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je met al je vragen en verzorgen de regie over het gehele proces dat komt kijken bij het verkopen van je bedrijf. Je bedrijf verkopen? Samen met Your own Venture maak jij de juiste keuzes.

Ik wil mijn bedrijf verkopen, wat nu?

De dag is eindelijk aangekomen. Je hebt de keuze gemaakt: ik wil mijn bedrijf verkopen. Jouw kindje overdragen en verkopen aan een ander is niet niks. Het is zowel zakelijk als emotioneel een flinke stap, maar waar begin je? Wat is je eerste stap? Er komt veel bij kijken wanneer je je bedrijf wilt verkopen. Hierbij is professionele begeleiding geen overbodige luxe.

Een nuchtere en neutrale blik op de verkoop helpt jou bij het maken van de juiste keuzes. Zit je erover na te denken om je bedrijf te verkopen? Neem contact op met de adviseurs van Your own Venture en we vertellen je alles wat je moet weten over wat erbij komt kijken bij het verkopen van je bedrijf.

Hoe bedrijf verkopen?

Je bedrijf verkopen is een grote stap. Het is een lang proces met zowel zakelijke als formele stappen. Wil je je bedrijf verkopen en vraag je je zelf af hoe je je bedrijf moet verkopen? Dan ben je bij ons in goede handen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij je alles vertellen over hoe je je bedrijf verkoopt en wat erbij komt kijken. Wij verzorgen volledige ondersteuning tijdens het proces van het verkopen. Hieronder kun je meer informatie vinden over het verkoopproces en de bijbehorende stappen.

Avonturen van onze business coaches.

  • verkoop van A tot Z begeleiden

    Een bedrijf verkopen was onbekend terrein voor de ondernemer; once in a life time. Your own Venture neemt de vrouw stap voor stap mee in het proces. Organiseert, coördineert, onderhandelt en betrekt de juist partijen. Met aandacht voor de persoon achter het bedrijf, de emoties en (financiële) belangen.

  • scenario's voor verkoop van het bedrijf

    De aandeelhouders willen hun softwarebedrijf gaan verkopen maar hebben geen idee hoe dit werkt en wat de mogelijkheden zijn. Your own Venture heeft de aandeelhouders inzicht gegeven in het type kopers, alternatieve wijzen van verkoop en bepalende factoren voor de waardering. Op basis van de keuzes van de aandeelhouders worden zij nu door Your own Venture begeleid in het verkoopproces.

Maak vrijblijvend kennis met ons

Ontzorgen in het verkoopproces.

Het verkopen van je onderneming is een complex en vaak onvoorspelbaar proces. Met veel belanghebbenden, tijdsdruk, emoties, grote hoeveelheden documenten en scherpe onderhandelingen. Your own Venture verzorgt de regie over het proces, produceert key-documenten, ondersteunt bij de onderhandelingen en adviseert over de te volgen strategie en tactiek.

Klein of groot bedrijf verkopen.

Of het nu gaat om het verkopen van een klein of groot bedrijf, bij ons ben je aan het juiste adres voor het kopen van je bedrijf, ongeacht de grootte. Er is een verschil tussen het verkopen van een klein bedrijf of groot bedrijf. Toch is het in beide gevallen essentieel om iemand om je heen te hebben met de nodige kennis. Kennis van deze materie is cruciaal bij het verkopen van je bedrijf. Wil jij je klein bedrijf verkopen? Neem contact op. Ook voor het verkopen van je groot bedrijf zijn wij de ideale partner.

Bedrijf verkopen waarde en prijs bepalen.

Wat is mijn bedrijf waard? Het is wellicht wel één van de eerste vragen die je jezelf stelt bij het verkopen van je bedrijf. De waarde van je bedrijf geeft een duidelijke uitgangspositie voor de uiteindelijke prijs die je kunt hanteren bij het verkopen van je bedrijf. Er zijn diverse manieren om de waarde van je bedrijf (en dus de uiteindelijke verkoopprijs) te bepalen.

Niet alleen de financiële gegevens van je bedrijf zijn belangrijk, maar ook andere factoren zijn doorslaggevend. Onthoud, de waarde van je bedrijf is niet per se de prijs die je kunt vragen tijdens het verkopen van je bedrijf. Meer weten over hoe je je bedrijf kan waarderen en welke factoren een rol spelen? Bekijk de website van de Kamer van Koophandel of neem contact op met één van onze specialisten!

Bedrijf verkopen tips en advies.

Ben je van plan je bedrijf te verkopen? Dan kun je vast de nodige tips en adviezen gebruiken. Onze tip is dan ook om altijd een deskundige in te schakelen voor de begeleiding in het verkoopproces en bijvoorbeeld het bepalen van de waarde, het opstellen van een verkoopmemorandum en onderhandelingen met potentiële kopers. Er komt veel kijken bij het verkopen van je bedrijf, zowel zakelijk als emotioneel. Hierdoor kun je door de bomen het bos niet meer zien. Samen met Your own Venture maak je de juiste keuzes bij het verkopen van je bedrijf.

Doe nú je exit-planning.

Leg je kaarten open op tafel en maak samen met Your own Venture de juiste afwegingen. Zodat je droom niet alsnog uiteen spat bij je afscheid van je onderneming! Je bedrijf verkopen op de juiste manier? Regel een afspraak met ons via onderstaande button of bel +31 6 113 03 944.

Get inspired