Klaar voor de sprong?

Arjen SchutteMomenten van de waarheidLaat een bericht achter

Jump

Wanneer ben je er klaar voor om je eigen onderneming te starten? Of om een voorstel voor een buy-out van je business unit te lanceren?

Impactvolle stappen in je leven, zakelijk en privé. Alle reden om je goed voor te bereiden en een weloverwogen keuze te maken. En toch, als je iets wilt, moet je op een gegeven moment de sprong wagen. Met een gezonde dosis opportunisme je plan trekken, doorpakken en er vol voor gaan. Niemand kan de toekomst 100% voorspellen en als je een paar jaar aan de gang bent, kom je vanzelf weer in een andere werkelijkheid, vol nieuwe kansen en bedreigingen.

Probeer je eens goed in te leven wat een leven als ondernemer voor je gaat betekenen. Past het onzekere bestaan bij je? Wat kun je wel en niet zelfstandig? Hoeveel tijd kost het? Heb je de creativiteit om nieuwe innovaties te ontwikkelen? Wat is de financiële impact? Maar ook: welk plezier en vrijheid gaat het je geven?

Omring je voor al deze vragen met de juiste mensen! Mensen die je echt vertrouwt en die jou door en door kennen. Stel je open en kwetsbaar op om je ideeën te toetsen en aan te scherpen. Om je net dat extra zetje te geven of je te behoeden voor een misstap. Zo sta je klaar voor een toekomst als ondernemer, met je maatjes om je heen. Klaar om te springen zodra de kans zich voordoet.

Maar ja, waarom zou je het überhaupt doen? Je hebt je schaapjes aardig op het droge, een mooi inkomen, lekkere pensioenopbouw, leuk werk en fijne collega’s. En, er is meer dan alleen werken; wie weet welke zaken er privé allemaal op je pad gaan komen? Terechte vraag! En ieder moet hierin volstrekt zijn eigen persoonlijke afwegingen maken. Maar als er íets in je roept om het avontuur van het ondernemerschap, durf dan ook eens los te laten. Op z’n minst eens je gedachten de vrije loop te laten gaan, zonder belemmeringen van die gouden ketenen en de potentiele beren op de weg.

Het beste advies wat ik ooit kreeg in mijn eigen overpeinzingen: “Arjen, op een gegeven moment moet je stoppen met denken en gewoon springen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *