Scoringsdrift in B2B

Arjen SchutteMomenten van de waarheidLaat een bericht achter

Dagboek business coach

Bijna wekelijks wordt mij de vraag gesteld hoe je meer succes kan bereiken in sales.

Ligt het aan de markt, aan jullie dienstverlening? Stel je te hoge eisen? Of presteert de sales echt ondermaats? Bijna altijd zie je grote verschillen in performance binnen het salesteam. Waar de één schijnbaar moeiteloos de successen aaneenrijgt, blijft de ander zoeken naar excuses.

Bibliotheken vol zijn er over geschreven. Maar één eigenschap springt er voor mij telkens weer uit. Heeft elk individu de drang naar voren? Daar is een mooi woord voor in het voetbal: “scoringsdrift”; de voortdurende drang om een doelpunt te scoren!

Ondanks een moeilijke markt of hevige concurrentie toch blijven gaan. Creatief gebruik maken van de middelen die je wél hebt. Tegenslagen incasseren en daarvan leren. Gedreven doorgaan op zoek naar de deal. De voortdurende drang om een doelpunt te scoren. That’s the spirit!

Kijk eens eerlijk naar jezelf en je team. Herken je de scoringsdrift? Wie heeft het en wie niet? Laat het niet op z’n beloop maar ga open het gesprek aan zodat ook jij trots kan worden op je salesteam en -prestaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *