Doe iets!

Arjen SchutteMomenten van de waarheidLaat een bericht achter

Neem actie

Murw geslagen door tegenvallers? Ideeëloos na zoveel jaren ondernemer zijn? Futloos door privé besognes? We hebben allemaal wel van die momenten; ondernemers zijn net mensen. En even sikkeneuren mag best. Even je afreageren is prima en kan lekker opluchten.

Nieuwe inspiratie

Maar dan moet je weer door. Nieuwe inspiratie opdoen door te sparren, te lezen en naar anderen te kijken. Bezoek eens een bevriende ondernemer, verdiep je eens in een heel andere sector. Doe een brainstorm met je collega’s. Neem deel aan wat (online) events. Stap uit de dagelijkse hectiek en neem wat tijd om ongestoord waar te nemen, te luisteren. Doe even wat heel anders, iets leuks, wat je hoofd leegmaakt. Geheid dat er dan weer ideeën boven komen borrelen. Ideeën waarmee jij je bedrijf weer een nieuwe impuls zou kunnen geven. Noteer ze in een actie-app. Het hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn. Soms is het iets heel praktisch en kleins. Maar wel goed voor je onderneming.

De waan van alledag

Vaak sterven mooie ideeën in schoonheid. Doordat je je weer onderdompelt in je dagelijkse routine. Of omdat er urgente zaken spelen. Ontbreekt het je aan lef en ben je niet helemaal overtuigd of het haalbaar is, wat het gaat opleveren. Misschien zie je vooral beren op de weg.

Dan is het goed dat je de ideeën in een actie-app hebt genoteerd. Wie weet, sta je er over een maandje wel voor open. Pak dan die actie-app er weer bij. Bijna elke ondernemer die ik spreek heeft, als hij of zij goed nadenkt, nog veel ideeën in het achterhoofd. Ideeën waar nooit wat mee is gedaan. Neem eens door welke ideeën je in de loop van de tijd allemaal hebt verzameld. En maak je keus. Doe iets!

Voorwaarts

Door een actie te doen, komt er weer positieve energie vrij. Er ontstaat vaak een nieuwe werkelijkheid. Met nieuwe kansen, betere vooruitzichten. Laat je niet te veel weerhouden door twijfel. Soms moet je gewoon proberen. Kijken wat het effect is. En flexibel genoeg zijn om waar nodig weer bij te sturen.

Zeker in commercie en sales worden ondernemers vaak verrast door de acties die ze nemen. Het ene e-shot levert helemaal niets op, het andere geeft een knallende toeloop op je website. Een B2B kopje koffie wat je afspreekt met een oude kennis leidt plots tot een verrassende lead. Iets wat je van tevoren nooit had kunnen bedenken of weten. Puur omdat jij in beweging komt, omdat jij iets doet, heb je nu deze lead te pakken of een hoop tractie op je website.

Ondernemers die in staat zijn zichzelf en hun team telkens weer op te peppen, continu nieuwe ideeën weten te generen en die omzetten in actie zijn de potentiële winnaars in hun markt. Natuurlijk moeten ze wel de juiste acties nemen en zal er ook bij hen veel mislukken. Maar door hun hoge actieritme vergroten ze hun kansen enorm en voorkomen ze dat ze in een negatieve spiraal belanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *