Ideeën te over

Arjen SchutteMomenten van de waarheidLaat een bericht achter

ideas

Er zijn van die momenten dat je overloopt van de nieuwe ideeën om je onderneming een boost te geven. En vaak precies dán als je helemaal niet bewust met je bedrijf bezig bent. De briljante ingevingen poppen spontaan op in je brein tijdens een relaxed autoritje of een lekker stukje hardlopen.

En dan, maanden later, heb je er tot je spijt nog niets mee gedaan. Terugkijkend moet je constateren dat je vooral druk bent  geweest met de hectiek van alle dag. Of, erger nog, ben je een deel van al die goede voornemens al weer vergeten. Kon ik maar een paar procent meer van al mijn ideeën omzetten in actie en resultaat!

Herkenbaar?

Zorg allereerst dat je die nieuwe ingevingen zo snel mogelijk noteert in één van de vele eenvoudige actie-Apps. Zonder waardeoordeel, zonder verdieping; gewoon alleen de gedachte van dat moment vastleggen. Vervolgens maak je er een gewoonte van elke twee weken je lijstje even door te lopen en te sparren met vrienden / collega’s. Zo kun je ideeën prioriteren, schrappen of verder uitwerken. Een handige en speelse manier om een idee meer body te geven is mind mapping. En ja, ook daarvoor zijn goede Apps beschikbaar.

En dan moet je iets gaan doen, tijd voor actie! Daarvoor bestaan boekenkasten vol literatuur. Toch heeft Ben Tiggelaar daar vorig jaar een nuttig werkje aan kunnen toevoegen. Niet te dik en van een treffende eenvoud. Zijn wijze les in ‘De Ladder’ is om niet teveel doelen tegelijk te stellen. Vervolgens per ontwikkeldoel vast te stellen welk gedrag nodig is om het doel te bereiken. En tot slot te zorgen dat handige systemen je helpen dat gedrag te bevorderen.   

Echt een aanrader voor dagelijks gebruik door ondernemers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *