Image

Bedrijfsgroei.

Je hebt een mooie start gemaakt en je onderneming draait lekker. Je bent klaar om je bedrijf te laten groeien. Maar de zorgen nemen toe. Hoe houd ik de organisatie bestuurbaar? Hoe kan ik de concurrentie voorblijven? Hoe moet ik verder versnellen? Wat kost die groei en hoe kan ik dat financieren? Welke processen en systemen wil ik gaan implementeren? Grote vragen die op je bordje komen als je doorstoomt van kleine naar middelgrote onderneming en verder. Your own Venture helpt prioriteren, definiëren en implementeren, zodat er een duidelijk en haalbaar plan voorwaarts is en slagkracht voor de implementatie komt.

Hoe kan ik mijn bedrijf laten groeien?

Om je bedrijf te laten groeien is het belangrijk om te weten waar je op dit moment met je bedrijf staat. Vanaf dat punt kun je gaan kijken waar je naartoe wilt. Stel een realistisch en meetbaar doel op en breng daarvoor de acties in kaart die hierbij nodig zijn. Maak onderscheid in de acties door te bepalen wat kernacties zijn en wat onder de randacties valt. Zo kun je je focussen op de belangrijkste kernacties. Bepaal vervolgens wie deze acties uit moet voeren en communiceer dit. Een goede groeistrategie is een vereiste om je bedrijf te laten groeien.

Zorg voor gemotiveerde werknemers.

Gemotiveerde werknemers zijn de sleutel tot succes. Als je je bedrijf wil laten groeien, zorg dan voor gemotiveerde werknemers. Gemotiveerde werknemers werken namelijk twee keer zo hard. Zonder werknemers ben je eigenlijk nergens. Zij zijn het visitekaartje voor het bedrijf en zij vormen een belangrijk deel van de organisatie. Wanneer de werknemers gemotiveerd zijn en klanten tevreden blijven, is de kans groot dat je blijft groeien.

Blijf op de hoogte van de trends.

Voor de groei van je bedrijf is het verstandig om op de hoogte te blijven van de trends en ontwikkelingen en daar op te anticiperen. Door mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen zorg je ervoor dat je niet achterblijft met je bedrijf. Om te groeien moet je hier in mee gaan. Een andere tip die we kunnen geven is: leer van gemaakte fouten. Alleen door fouten te maken, kun je groeien. Evalueer daarom goed wat er goed is gegaan en wat er niet goed is gegaan. Bepaal hoe je dit beter kan doen en ga door met hetgeen wat goed is gegaan.

Avonturen van onze business coaches.

  • strategisch plan voor snelle groei

    Een internationale softwareonderneming met een succesvolle SAAS-oplossing wil de snelle groei continueren en daarbij de organisatie verder professionaliseren. Your own Venture heeft de ondernemers begeleid in het opstellen van een strategisch plan voor de komende jaren. Elk kwartaal organiseren we een challenge op de voortgang van de implementatie.

  • sparringpartner bij groeistuipen

    Het consultancybedrijf met twee dynamische en gedreven leiders groeit hard in een kansrijk marksegment. Ideeën en kansen te over, maar hoe de juiste prioriteiten te stellen en het daarover samen eens te worden? Elke paar maanden zitten we als sparringpartner aan tafel, evalueren de afgelopen periode en begeleiden naar heldere keuzes voor de toekomst.

Maak vrijblijvend kennis met ons
Image

De enablers voor groei.

De grote groeivraag.

Autonoom groeien is al een heel ding met vele uitdagingen, kansen en een overvolle agenda. En toch moet je in deze fase ook bewust nadenken over die andere mogelijkheid voor groei; overnemen of overgenomen worden. Laat overnames niet als een toevalligheid op je pad komen en laat je niet onverwacht overvallen door een partij die jou wil overnemen. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van je bedrijf. Definieer samen met Your own Venture je groeistrategie en doordenk wat de vergaande veranderingen zijn bij overnames. Zo kun je pro-actief op zoek gaan naar de juiste versterking en slagvaardig reageren op de concurrentie.

Het is niet voor iedereen weggelegd om een realistisch doel te bepalen. Grote kans dat je als ondernemer óf te bescheiden bent óf een te enthousiast doel opstelt. Neem daarom een externe business coach in arm. We helpen je graag bij het opstellen van een realistische groeistrategie om jouw bedrijf te laten groeien op een natuurlijke manier.

Versnel nú je groei.

Je bedrijf laten groeien? Leg de grote vragen samen met Your own Venture op tafel. Zodat je prioriteiten en groeiplannen helder worden en je vol vaart de implementatie kan starten. Regel een afspraak met ons via onderstaande button of bel +31 6 113 03 944.

Get inspired